LEGYEN ÖN IS VISZONTELADÓNK!
1092. Budapest. Kinizsi utca 15. | Üzlet: (+36)1 215 1662 | Iroda: (+36)70 560 0901 | Ügyfélszolgálat: (+36)20 933 2499| info@bogyiszkft.hu

 

 

 

 

 

NEM CSAK WEBÁRUHÁZ

Aerauliqa QR400ABP központi hővisszanyerős szellőztető

Légszállítás (m3/h)
363
Teljesítmény (W)
160
bruttó ár:
649990 Ft

GyártóAerauliqa
Cikkszám : QR400ABP

Aerauliqa QR400ABP központi hővisszanyerős szellőztető
Preloader

A teljes épület energiatakarékos szellőztetésére alkalmas, oldalfalra (függőlegesen telepíthető hővisszanyerő készülék.

A külső ventilátor készülékház szinterezett, horganyzott acéllemezből készül, amely hosszú élettartamot és masszív felépítést nyújt. A készülék RAL 9010-es fehér színű bevonatot kapott. A belső szerkezet expandált polipropilénből (EPP) készül, melyet csökkentett zajkibocsátás, valamint maximális légmentesség és hőszigetelő képesség jellemez.
Az energiatakarékosság jegyében szabványosan EC külső rotoros motorok kerülnek beépítésre, amelyek beépített túlmelegedés elleni védelmi funkcióval bírnak, illetve zárt, gondozásmentes gördülőcsapágyazásba vannak ültetve. A hátrahajló lapátozású radiális járókerék dinamikusan kiegyensúlyozott, és a motorról történő közvetlen meghajtása révén a levegő egyenletesen áramlik át az egységen. A nagy hatásfokú, ellenáramú hőcserélő a hőenergia nagy mértékű visszanyerését teszi lehetővé.

ABP változat: automata bypass funkcióval (hőcsere nélküli szellőztetés lehetősége, szükség esetén), a készülékhez mellékelt Aerauliqa CTRL-DISP multifunkcionális szabályzó egységgel.


Fontosabb jellemzők:

Három sebesség beállítás (állítható)
Turbó mód opció
Vakáció mód
Éjszakai mód: éjszaka az érzékelők által vezérelt automatikus működés kikapcsol, elkerülendő a nem kívánatos sebesség növekedést és az ezzel járó fokozott zajszintet
Automatikus bypass funkció
Légáramlás kiegyenlítés
Szűrő csere és ventilátor meghibásodás kijelzés
Üzemóra számláló
Beállítás mentés és betöltés
Feszültségmentesített csatlakozások a külső érzékelők illesztéséhez (SEN-HY, SEN-PIR, SEN-CO2)
1-10V-os analóg bemenet a „szolga” funkció használatához háztartási vezérlő rendszer (BMS) esetén
Beépített S/L csatlakozó külső kapcsolóról történő működtetéshez, pl. lámpa vagy egyéb kapcsoló
Csatlakoztatás elő- / utófűtő elemhez
Csatlakoztatás külső párátlanítóhoz
A külső kivezető csőcsonkok tájolása változtatható.

A hővisszanyerő funkcióval rendelkező szellőztető készülékek előnyei:

Könnyű telepítés: a tartozékként járó tartókonzollal rendkívül egyszerűvé válik az egység falra történő felfüggesztése.
A G4 szűrők tisztítás céljából könnyen kivehetők. A beszívó oldalra F7 szűrő kiegészítő is beépítésre került.
Beépített fizikai kerülővezeték (bypass) a nyári szezonban a szabad hűtéses mód használata érdekében: ABP változat esetén automata működés.
Automatikus fagyvédelem: meggátolja, hogy a hőcserélő beszívó oldalán jég képződjön.
Két kondenzelvezető nyílás is rendelkezésre áll, az időjárási körülményeknek való megfelelés érdekében.

A legújabb szabványok szerint tesztelve: az Aerauliqa-nál az egységek a TÜV Rheinland által minősített laboratóriumban kerülnek tesztelésre, vagyis pontos, naprakész mérés készül az elektromos biztonságra vonatkozóan, megbízható teljesítmény és zajszint adatok kerülnek feltüntetésre. Az egység  hőhatásfoka, a légveszteség és az energiahatásfok a BRE (UK) független laboratóriumban kerültek bemérésre. A tervezés és gyártás az EN60335-2-80 (kisfeszültségű irányelv) és az EMC (elektromágneses megfelelőségi) irányelvekben foglaltak szerint történik.

Működési elv

A folyamatos működésű hővisszanyerő egység (QR400) a nedves helyiségekből elszívott párás levegő hőenergiáját felhasználva felmelegíti a bejövő, friss levegőt, amely a lakható helyiségekbe kerül befúvásra. A könnyen felszerelhető levegő elosztó rendszernek köszönhetően minden egyes légtér jól átszellőztethető: a turbó funkció lehetővé teszi a megnövekedett páratartalmú, szennyezett levegő gyors elszívását. A rendszer a környezetbe beolvadó telepítést, valamint nagyon csendes működést kínál.

Energiamegtakarítás

Az előre felmelegített vagy lehűtött friss levegő és a folyamatos levegőcsere csökkenti a további fűtési vagy légkondicionálási igényt. Az EC szénkefe nélküli motorok jelentősen lecsökkentik az áramfogyasztást.

Beltéri levegő minősége

A megfelelően méretezett gépi szellőztető rendszer képes a beltéri levegő minőségének folyamatos fenntartására, amely jótékony hatással bír az ott tartózkodók egészségére, közérzetére, valamint az épület állagára is. A szűrők gondos karbantartása a biztosíték arra, hogy a bejövő levegőből a por és a szennyezőanyagok, pollenek még azelőtt eltávolításra kerülnek, hogy a levegő a helyiségbe bejutna.

Légszállítás (m3/h)     363
Teljesítmény (W)     160
Zajszint (dB(A))     26
Hatásfok (%) (feletti)     86
Garancia     3 év

 

NEM TUDJA MELYIK TÍPUST VÁLASSZA? VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT.